Skip to content
Menu
Close
Puhujat

Hanna Markuksela

Themes
  • Asenne & Muutos
  • Hyvinvointi & Terveys
  • Kommunikaatio & Vuorovaikutus
  • Oppiminen

Hanna Markuksela on työssä jaksamiseen pureutunut psykologi, psykoterapeutti ja ravintovalmentaja. Hanna on kirjoittanut tietokirjan Suorituskyvyn salaisuus (Tammi, 2021), jossa hän avaa työtehon ja hyvinvoinnin tärkeintä edellytystä – vireystilansäätelyä.

Hannan puheenvuoroissa yhdistyvät tutkimusnäyttö ja pitkä käytännön kokemus työhyvinvoinnin kentältä. Hanna opettaa tunnistamaan ali-, yli-, ja optimivireyden sekä vaikuttamaan ajoissa hermostoon kaikenlaisissa tilanteissa. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi haastavat työtehtävät, kiireen tuntu ja muutosvaiheet. Viemällä teorian käytäntöön, Hanna on auttanut tuhansia yksilöitä ja lukuisia yrityksiä ehkäisemään uupumusta ja kohottamaan työhyvinvointia ja -tehoa.

Hannan luennoilla pureudutaan vireystilansäätelyn keinoihin, jotka auttavat ehkäisemään sekä aivoväsymystä että kehoväsymystä ja pysymään parhaassa mahdollisessa ajattelukunnossa.

Hannan puheenvuorojen kokonaisuus on tehokas katsaus tieteeseen, käytännön keinoihin ja pitkään kokemukseen ihmismielen ja työkyvyn parissa. Jokainen ihminen on työtehtävässään parhaimmillaan oikealla vireysalueella. Siksi jokainen työyhteisö hyötyy merkittävästi tästä puheenvuorosta.

Hannan kysytyimmät puheenvuorot:

AIVOVÄSYMYS vs. KEHOVÄSYMYS

Aivotyöläistä riivaava aivoväsymys on tyypillisesti keskittymisvaikeuksia, sähläämistä ja poukkoilua, pään sauhuamista, rasittumista ympäristön ärsykkeistä ja tunnetta, ettei pysy hereillä. Pidempään jatkuessaan tila aiheuttaa mielialaoireita. Kehoväsymys voi olla uniongelmia, voimattomuutta, haasteita sydämen sykkeessä ja sykevälivaihtelussa sekä tunnetta, ettei keho lähde enää normaaliin tapaan käyntiin päivän aikana. Vähitellen fyysiset vaivat voivat pahentua.

Edellä kuvatut tilat esiintyvät yhdessä tai erikseen. Ylikuormitustiloja on erilaisia tyyppejä. Ylikuormitus voi rajoittua kehoon, keskittymiseen tai mielialaan tai sitten ulottua näihin kaikkiin. Tyypillisimmin nämä tilat heikentävät työtehoa kroonisesti. Pahimmillaan seurauksena on pitkäkestoinen työuupumus, josta toipuminen voi viedä vuosia. Taustalla on lukuisia eri syitä, jotka saattavat juontaa juurensa työtapoihin, yksilöllisiin eroihin aivojen virittymisessä, palautumisvajeeseen, työkulttuuriin ja työpaikan käytäntöihin. Kaikkiin näihin tekijöihin on mahdollista vaikuttaa.

 

AJATTELUKUNTO

Väsyneenä ajattelukin väsyy ja ongelmanratkaisukyky heikkenee. Kun aivoväsymyksen ja kehoväsymyksen taklaa ajoissa, ihminen pysyy suuremman osan työajasta hyvässä ajattelukunnossa. Tämä tapahtuu oppimalla hakeutumaan optimaaliselle vireysalueelle työstämällä työtapoja, työrytmiä ja ajattelumalleja sekä hyödyntämällä helppoja ja nopeita vireystilansäätelymenetelmiä.

  • Optimivireyden alueella ja ajattelukunnossa on helppo ajatella viisaasti, kommunikoida muiden kanssa hyvin, tehdä muutoksia, oppia nopeasti ja parantaa terveyttä. Koko maailma näyttää erilaiselta optimivireystilassa.
  • Fysiologiset ilmiöt kehossa, aivojen välittäjäainetoiminta ja hormonitoiminta vaikuttavat kaikki jatkuvasti vireystilaan ja vireystila vaikuttaa näihin. Kun myönteinen kierre kehomielijärjestelmässä käynnistyy, työ itsessään voi antaa energiaa ja hyvinvointia.
  • Työyhteisön jäsenet vaikuttavat myös toinen toistensa vireystilaan. Tätä kutsutaan yhteissäätelyksi. Hyvä yhteissäätely luo parhaan työilmapiirin.
  • Vireystila on jokaisen tunnereaktion ja jokaisen suorituksen taustalla. Siksi hyvän vireystilansäätelyn avulla voidaan edistää kaikkia tavoitteita.  Kun koko työyhteisö tulee tietoiseksi ja panostaa vireystilan itsesäätelyyn ja yhteissäätelyyn, vaikutukset ovat mittavia.
STRESSINHALLINTA JA VIREYSTILAN SÄÄTELY
Close

Haluan lisätietoja / varata puhujan!

Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä arkipäivän sisällä. Aloitetaan yhdessä tapahtumasi puhujasisällön suunnittelu!

Speaker Inquiry | FI

"*" näyttää pakolliset kentät

PP slash KK slash VVVV
Hyväksy Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Book speaker