Skip to content
Menu
Close
Puhujat

Niina Ratsula

Kestävän työelämän vaikuttaja

Themes
  • Asenne & Muutos
  • Johtaminen
  • Spokesperson
  • Yhteiskunta & Tulevaisuus
Languages
  • Englanti
  • Suomi

Niina Ratsula on kestävän työelämän edelläkävijä, joka inspiroi yrityksiä ja organisaatioita rakentamaan vastuullista ja eettistä työelämää. Niina on Kauppatieteiden tohtori, kirjailija, yrittäjä ja ennen kaikkea intohimoinen kestävän työelämän puolestapuhuja. Moderni yritys ymmärtää, että tulevaisuuden kilpailukyvyn kannalta sidosryhmien luottamus on kriittistä. Luottamusta rakennetaan varmistamalla, että yrityksen toiminta on kestävällä pohjalla. Kun tavoitteena on valjastaa vastuullinen toiminta menestystekijäksi, tarvitaan taustalle kestävän liiketoimintamallin lisäksi ihmisiä, joille vastuullisuus tarkoittaa muutakin kuin yrityksen brändilupausta.

 

”Vaikka planeetan rajat ovat tapissa ja työelämä täynnä epäkohtia, on tärkeintä säilyttää usko tulevaisuuteen.”

 

Niina on tutkinut ja sanoittanut kestävän työelämän merkitystä yritysten menestyksessä yli 20 vuoden ajan. Hänen asiantuntemuksensa keskittyy siihen, miten organisaatiot voivat rakentaa luottamusta sidosryhmiin ja saavuttaa kilpailuetua kestävien toimintatapojen avulla. Hän ei usko vastuullisuuden olevan vain trendikäs termi, vaan näkee sen kriittisenä menestystekijänä.

Esityksissään Niina johdattelee organisaatiot inspiroivalle matkalle, jossa vastuullisuus ja kestävä liiketoiminta rakentuvat inhimillisestä ja oikeudenmukaisesta yrityskulttuurista käsin. Hän tarjoaa konkreettisia työkaluja, joiden avulla johtajat ja työntekijät voivat luoda eettisesti kestäviä käytäntöjä ja kehittää organisaatiokulttuuria, joka tukee vastuullisia tavoitteita.

Niina yhdistelee esityksissään terävästi tutkittua tietoa, tosielämän tarinoita ja omia kokemuksiaan näyttääkseen, että vastuullisuus on sekä haaste että mahdollisuus. Hän saa kuulijat pohtimaan, mitä vastuullisuus tarkoittaa juuri heidän työnsä kannalta ja miten he voivat omalla toiminnallaan edistää kestävää työelämää.

 

”Jokaisella meillä on opittavaa oman toimintamme kestävyydestä ja jokainen meistä voi
olla rakentamassa kestävämpää työelämää ja liiketoimintaa.”

 

Niina on vaikuttanut yritysmaailmassa yli 12 vuotta johtotehtävissä pörssiyrityksissä, kuten Nokialla ja Kemiralla keskittyen vastuulliseen liiketoiminnan kehittämiseen. Hän on perustanut Code of Conduct Companyn, joka auttaa organisaatioita ja johtajia kohti kestävämpää tulevaisuutta. Niina on myös Nordic Business Ethics -aloitteen toinen perustaja ja palkittu vuoden vastuulliseksi vaikuttajaksi Bonfire Agency -palkinnolla vuonna 2019.

Hän on kirjoittanut viisi tietokirjaa ja juontaa suosittua Moraalit(on) -podcastia. Esiintyjänä Niina on tunnettu läsnäolostaan, spontaaniudestaan ja mukaansatempaavuudestaan. Hänen esityksistään välittyy aito tunteenpalo ja halu luoda parempi tulevaisuus. Niina esiintyy sujuvasti suomeksi ja englanniksi ja on kokenut tapahtumien moderoija ja juontaja.

Niina Ratsulan motto on ”Moraali on muskeli, jota täytyy treenata.” Hän innostaa ja rohkaisee organisaatioita harjoittelemaan moraalia ja rakentamaan kestävää liiketoimintaa, joka hyödyttää kaikkia osapuolia.

 

 

Niina Ratsulan kysytyimmät puheevuorot:

Oikein toimimisen kulttuuri tulevaisuudenkestävän yrityksen kilpailuvalttina

Vastuullisen liiketoiminnan rakentamiseksi tarvitaan motivoitunut, sitoutunut työyhteisö, joka uskoo, että yrityksen viralliset julkilausumat sen vastuullisuudesta ovat totta myös yrityksen sisäisessä toimintakulttuurissa.

Tässä puheenvuorossa kuulet, minkälaisten tekijöiden vaaliminen on tärkeää eettisesti kestävän yrityskulttuurin rakentamiseksi – ja mitä sudenkuoppia kannattaa ehdottomasti välttää. Saat mukaan konkreettisia vinkkejä oman toiminnan kestävyyden varmistamiseksi.

Viimeistele inspiroiva puheenvuoro antamalla osallistujille mukaan Niinan 2024 julkaisema kirja ”Oikein toimimisen kulttuuri – opas eettisesti kestävän liiketoiminnan johtamiseen”

Miten yritykset voivat toimia oikein ja kestävästi epävarmassa ja polarisoituneessa maailmassa

Ennen yritysten arvon määrittelivät fyysiset omaisuuserät, kuten koneet ja rakennukset. Tänä päivänä kysymykset liittyen yritysten maineeseen, yleiseen mielipiteeseen ja luottamukseen ovat tärkeimpiä kuin koskaan. Luottamuksen rakentamiseen tarvitaan kestävien valintojen tekemistä – mutta kuka määrittelee sen, mikä on oikein, kestävää tai vastuullista? Yksi virheellinen valinta voi romuttaa luottamuksen hetkessä.

Tässä puheenvuorossa opit, miten toimia oikein ja rakentaa luottamusta oman henkilöstön, asiakkaiden ja muiden tärkeiden sidosryhmien suhteen maailmassa, joka on polarisoituneempi ja epävarmempi kuin koskaan.

Vastuullisuus tulevaisuudenkestävän yrityksen supervoimana

Tulevaisuudenkestävältä yritykseltä odotetaan vastuullista ja eettisesti kestävää toimintaa. Rima sille, miten yritysten odotetaan osoittavan toimintansa vastuullisuus ja voittaakseen sidosryhmiensä luottamuksen, on kasvanut merkittävästi.

Tässä puheenvuorossa opit, miten määritellä vastuullinen toiminta maailmassa, joka on epävarmempi ja polarisoituneempi kuin koskaan. Saat konkreettisia vinkkejä oman organisaatiosi vastuullisuuden kehittämiseen ja koko työyhteisön sitouttamiseksi matkalle mukaan.

 

Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä

 Niina on kirjoittanut kollegoidensa kanssa kirjan, jonka tavoitteena on tuoda keskusteltaviksi vaikeita, jopa epämiellyttäviä teemoja, jotka vaikeuttavat eettisesti kestävän työelämän todeksi elämistä ja näin ollen myös aiheuttavat työelämässä pahoinvointia, tehottomuutta ja rajoittavat kilpailukykyämme.

Tässä puheenvuorossa Niina nostaa esiin lempeän uteliaasti vaikeita kysymyksiä, jotkaovat karua työelämämme todellisuutta: syrjintää, häirintää, korruptiota ja asiatonta käyttäytymistä. Syyllisten metsästämisen sijaan Niina kutsuu sinut matkalle mukaan oppimaan, miksi hyvät tyypit tekevät välillä huonoja valintoja, ja miten voimme oppia peilaamaan toimintaamme toimintaympäristömme kautta.

Mukaan puheenvuorosta saat konkreettisia työkaluja ja vinkkejä, miten meistä jokainen voi olla mukana rakentamassa eettisesti kestävämpää työelämää.

Myös kirja ”Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä” voidaan rakentaa mukaan puheenvuoroon.

 

Close

Haluan lisätietoja / varata puhujan!

Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä arkipäivän sisällä. Aloitetaan yhdessä tapahtumasi puhujasisällön suunnittelu!

Speaker Inquiry | FI

"*" näyttää pakolliset kentät

PP slash KK slash VVVV
Hyväksy Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Book speaker

Similar speakers

Puhuja Dakota Robin
Puhujat
Themes

Dakota Robin

Puhujat
Themes

Emma Kari

Puhujat
Themes

Alexa Kavasto

Puhujat
Themes

Ville Availa

All speakers
Back
Next