Skip to content
Menu
Close
Puhujat

Jukka Ala-Mutka

Themes
  • Digitalisaatio & Teknologia
  • Digitalisation & Technology
  • Johtaminen
  • Kasvu & Kehittäminen
  • Strategia

Jukka Ala-Mutka kykenee tuomaan syvällisen ymmärryksen tekoälyn integroinnista yrityksen ja teollisuuden organisaatioon mennen henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettujen työkalujen, kuten ChatGPT:n tai Copilot:n, yleisesittelyä pidemmälle.

Yritystapahtumien ja asiakastilaisuuksien yleisöjä kiehtovat Jukan pitkän kokemuksen konkreettiset tosielämän esimerkit ja hänen tarttuva esiintymistyylinsä, jotka tekevät hänestä syvällisiä ajatuksia ja vilkasta keskustelua synnyttävän esiintyjän.

Hänen kokemuksensa pörssilistatun yrityksen Head of AI:na ei rajoitu vain yrityksen tekoälytiimin perustamiseen ja johtamiseen vaan hän on myös rakentamassa skaalautuvaa AI-infrastruktuuria, joka tukee yrityksen laajempia strategisia kasvutavoitteita ja kiihdyttää radikaalia työnteon murrosta. Täten hän puhuukin tekoälyn aiheuttamasta kokonaisvaltaisesta murroksesta, jota tulee johtaa kokonaisuutena ihmisten kautta eikä kyse ole vain teknologiasta.

Jukka Ala-Mutka ymmärtää, kuinka tekoäly voi muuttaa työtapoja, kehittää ydinprosesseja kuten asiakaspalvelua, myyntiä ja asiantuntijapalveluja sekä edistää organisaation tuottavuutta. Tuottavuuden kehitys voi olla hyvinkin nopeasti määrätyissä tehtävissä jopa 50 %. Tekoäly on strateginen voimavara, joka voi mullistaa tuotekehitystä ja se muuttaa jopa kokonaisten toimialojen kilpailuasemia.

  • Ensimmäiseksi hän tarjoaa puhujana ainutlaatuisen näkökulman, jossa yhdistyvät liiketoiminnan ymmärrys, strateginen näkemys tekoälystä ja kyky johtaa muutosta tekoälyn aikakaudella.
  • Toiseksi hän on oivallinen puhuja, kun tavoitteena on valaista yleisöäsi tekoälyn tämän hetken mahdollisuuksista ja tulevaisuuden suunnista.
  • Kolmanneksi hän käsittelee muutosjohtamisen haasteita ja mahdollisuuksia liiketoiminnan uudistamisessa ja innovaatioissa.

Jukka on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja rakennusmestari. Hän on kirjoittanut kolme kirjaa johtamisesta, tutkinut kymmeniä yrityksiä, toiminut 20 vuotta strategiakonsulttina muiden tehtävien ohella ja lisäksi hän on sivutoimisesti opettanut 20 vuotta mm. Jyväskylän yliopiston Executive MBA-ohjelmassa, Helsingin Kauppakorkeakoulussa, Aalto-yliopistossa, Metropolian ammattikorkeakoulussa ja tehnyt kasvuyritystutkimusta Kanadassa McGill University:ssä.

Jukka Ala-Mutkan kysytyimmät puheenvuorot:

Tekoälyllä tuottavuuden vallankumous yrityksessä: miten parantaa tuottavuutta 20-50 %

Puheessa keskitytään siihen, miten tekoäly voi mullistaa yrityksen sisäiset prosessit, parantaa tuottavuutta ja optimoida toimintaa. Jukka esittelee käytännön esimerkkejä tekoälyn soveltamisesta ja osoittaa, miten se voi tehostaa työntekoa ja vähentää kustannuksia. Puhe on suunnattu johtajille, jotka etsivät käytännön keinoja hyödyntää tekoälyä tuottavuuden nostamiseen ja haluavat nähdä todellisia tuloksia.

Tekoälyllä kilpailuetua toimialalla: kuka on voittaja kilpajuoksussa?

Tässä puheessa pureudutaan siihen, miten tekoäly voi parantaa yrityksen tuotteita ja palveluja. Puhe on räätälöitävissä haluttuun toimialaan, sillä Jukalla on kokemusta laajasti eri toimialoista (mm. rakentaminen, teollisuus, teollisuuden ja elinkeinoelämän palvelut, kauppa, kiinteistöt). Tämä puhe on tarkoitettu visionääreille, jotka haluavat ymmärtää, miten pysyä kilpailijoiden edellä tekoälyn avulla.

Strateginen tekoäly: Kilpailuedun rakentaminen datan ja AI-arkkitehtuurin avulla

Tässä puheessa esitellään strategioita, joilla yritykset voivat hyödyntää tekoälyä saavuttaakseen merkittävän kilpailuedun, korostetaan tekoälyn merkitystä päätöksenteossa ja datan hyödyntämisessä. Puheessa vastataan AI-arkkitehtuuriin ja dataan liittyviin kysymyksiin siitä, milloin datalla on arvoa ja mikä on datan kriittinen merkitys erilaisissa tuotteissa ja palveluissa.

Muutoskyvykäs organisaatio tekoälyn aikakaudella nyt ja tulevaisuudessa

Tämä puhe valottaa, miten yritykset voivat johtaa ja hallita muutosta tekoälyn aikakaudella. Keskitymme menetelmiin ja strategioihin, jotka tukevat muutoskyvykkyyttä, mukaan lukien tekoälyn hyödyntäminen organisaation oppimisessa ja sopeutumisessa. Tavoitteena on myös inspiroida johtajia omaksumaan proaktiivinen lähestymistapa tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin, varmistaen, että heidän organisaationsa on valmis tulevaisuuden työelämään.

Innovaatiot ja kokeilukulttuuri tekoälyn siivittämänä

Tässä puheessa esitetään, miten yritykset voivat johtaa innovaatiota ja kehittää kokeilukulttuuria yrityksessä tekoälyn aikakaudella. Korostan myös, miten tekoäly mahdollistaa nopean prototyypin luomisen, iteroinnin ja tuotekehityksen, rohkaisten yrityksiä kokeilemaan uusia ideoita pelottomasti.

Tutustu Jukka Ala-Mutkan koulutukseen:

100 vuotta huipulla – Kuinka rakennan kriisin ja kasvukivut kestävän organisaation?
Close

Haluan lisätietoja / varata puhujan!

Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä arkipäivän sisällä. Aloitetaan yhdessä tapahtumasi puhujasisällön suunnittelu!

Speaker Inquiry | FI

"*" näyttää pakolliset kentät

PP slash KK slash VVVV
Hyväksy Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Book speaker